Насловна |Контакт |Содржина |Настани
Насловна / Забранети aвиопревозници
Забранети aвиопревознициPrint this pageSmaller textBigger text size
Врз основа на член 38 став (1) од Законот за воздухопловство („Службен весник на Република Македонија” бр. 14/06, 24/07, 103/08 и 67/10), Директорот на Агенцијата за цивилно воздухопловство, донесе Правилник за правилата за утврдување на листата на превозници кои се предмет на оперативна забрана.

 

Повеќе информации:
http://ec.europa.eu/transport/air-ban/list_en.htm

ДОКУМЕНТИ:
Правилата за утврдување на листата на превозници кои се предмет на оперативна забрана во ЕУ (Adobe Acrobat document, 92 Kb)
Листа на превозници кои се предмет на оперативна забрана во ЕУ (Adobe Acrobat document, 61 Kb)
Send this page to a friendИспрати до пријател
topГоре
CAA Macedonia | Dame Gruev 1, 1000 Skopje | Phone + 389 2 3114 046 | Fax + 389 23 115 708
© 2005 Civil Aviation Agency. All rights reserved | Terms of Use | Privacy Policy.developed by artistika