BallinaIndustria e aviacionit

Rrjeti i përgjithshëm i aeroporteve në Republikën e Maqedonisë së Veriut përbëhet nga:

  • Dy aeroporte për trafik ndërkombëtar ajror – aeroportet “Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit dhe“ rr. Apostulli Pal ”- Ohër;
  • Pesë aeroporte sportive me fushë zbarkimi me bar: Shkup – Stenkovec, Kumanovë, Stip, Manastir dhe Prilep të përshtatshme për të gjitha llojet e aviacionit sportiv;
  • Tetë shirita zbarkimi për punë ajrore që përdoren kryesisht në bujqësi dhe pylltari.

Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit

Pista në Aeroportin e Shkupit përfshin pistën e gjatë 2,450m të gjatë dhe 45m të gjerë, sistemin e autostradave dhe platformën me 15 stenda për të gjitha llojet e avionëve, duke filluar nga aviacioni i përgjithshëm deri në B747 dhe AN 124.

Aeroporti është 25 km larg nga qyteti në 238m lartësi dhe temperatura referuese prej +29 gradë Celsius (në korrik). Gjatë dimrit, veçanërisht në shkurt ka një mjegull.
Një nga rikonstruksionet më të fundit më të mëdha daton nga viti 1996 – 1997, kur u instalua i gjithë sinjalizimi i ndriçimit për kategorinë e dytë, dhe me aktivitetet e tjera të ndërtimit aeroporti është i mundësuar për ngritjen, uljen dhe manovrimin e të gjitha llojeve të avionëve.

Aeroporti Shën Apostulli Pal - Ohër

Pista në Aeroportin e Ohrit është 2,550 metra e gjatë dhe 45 metra e gjerë, e cila ka 13 stenda për avionët e aviacionit të përgjithshëm drejt avionëve TU 154.

Aeroporti është 9 km larg nga qyteti, në 708m lartësi dhe temperaturë referuese prej + 27,7C (në gusht).
Rindërtimi i fundit i Aeroportit të Ohrit u krye në 2004, kur u instalua sistemi i ri i rrufesë i kategorisë së parë me drita të afërta. Karakteristikat e tjera mundësojnë ngritjen, uljen dhe manovrimin duke filluar nga kategoria më e vogël e avionëve deri te lloji referent i avionëve – TU 154.

Operatori i aeroporteve

Operatori i aeroporteve në Maqedoni i hapur për trafik ndërkombëtar ajror është TAV MACEDONIA, Ltd, i cili ndërmerr aeroporte në 01 Mars 2010 nga operatori i mëparshëm PAES.
Informacionet e kontaktit mund të gjenden në: www.airports.com.mk dhe www.tavairports.com

© Copyright 2019. All Rights Reserved

Developed by Unet

Skip to content