Нетпрес, 13.05.2010

 

Воздушните пристаништа во хрватските градови Сплит и Задар утрово биле отворени за сите слетувања и полетувања на авиони објави телевизија ХРТ. Во текот на вчерашниот ден бил затворен воздушниот простор над јужна Хрватска поради облакот од вулкански пепел од исландскиот вулкан.