Нетпрес, 10.02.2010

 

Авион на компанијата “Јакутиа Ерлајнс” со 145 патници и осум членови на екипажот, принудно слетал утринава на аеродромот во Јакутска.

Слетувањето поминало безбедно и никој не бил повреден, пренесува агенцијата Итар-Тас, повикувајќи се на локалните полициски извори. Авионот од Типот Боинг 757 бил на линија Москва-Мадаган, а до принудното слетување се случило поради дефект на хидрауличен систем.Авион на компанијат “Јакутиа Ерлајнс” со 145 патници и осум членови на екипажот, принудно слетал утринава на аеродромот во Јакутска.Слетувањето поминало безбедно и никој не бил повреден, пренесува агенцијата Итар-Тас, повикувајќи се на локалните полициски извори.

Авионот од Типот Боинг 757 бил на линија Москва-Мадаган, а до принудното слетување се случило поради дефект на хидрауличен систем.