Ве известуваме дека во периодот од 29-ти Октомври 2023 година до 30-ти Март 2024 година трае IATA Зимската сезона на летање. Следниве 15 авиопревозници ќе оперираат  до/од Република Северна Македонија: Austrian Airlines, Air Serbia, Aegean Airlines, Croatia Airlines, Chair Airlines, Easy Jet Switzerland, Wizz Air Hungary, Wizz Air UK, Wizz Air Malta, Pegasus Airlines, Edelweiss Air AG, Lot Polish Airlines, Turkish Airlines, Sun Express Airlines и Lufthansa.

На „Меѓународен аеродром Скопје” ќе се одржува воздушен сообраќај на 39 линии: Виена, Белград Атина, Загреб, Варшава, Франкфурт, Будимпешта, Стокхолм, Сандефјорд, Гетеборг, Малме, Копенхаген, Ајндховен, Брисел, Париз, Дортмунд, Келн, Фридрихсхафен, Меминген, Базел, Нирнберг, Берлин, Милано, Хамбург, Венеција, Бремен,  Братислава, Рим,  Баден Баден, Малта, Болоња, Љубљана, Луксембург, Лондон, Истанбул, Измир, Сараево, Цирих и Женева.

На аеродромот „Св. Апостол Павле-Охрид” ќе одржуваат сообраќај 4 авиопревозници: Chair Airlines, Wizz Air Hungary, Wizz Air Malta и Edelweiss Air AG на 4 линии: Цирих, Меминген, Дортмунд, и Виена.

Редот на летање со дестинациите може да го погледнете на интернет страната на АЦВ.