Нетпрес, 11.05.2010

 

Воздухопловен власти на Турција донеле одлука за привремена забрана на летови над северозападниот дел од државата поради вулканскиот пепел од Исланд.

Истовремено, меѓународниот аеродром во Истанбул останува отворен, пренесе “Франс прес“. Дел од турскиотвоздушен простор ќе остане затворен за околу четири часа. Од ова најмноги ќе бидат погодени домашните летови. Досега сите летови од и до Истанбул се спроведувале нормално.