Скопје, 21.03.2011

 

Ве информираме дека, на 21.03.2011 година, директорот на АЦВ, д-р Дејан Мојсоски, оствари работен состанок во Приштина, Република Косово, со директорот на косовското АЦВ, г-дин Дритан Ѓомбалај.

На средбата се разговараше за проширување на соработката во областа на воздушниот транспорт, како и за можноста за потпишување Меморандум за соработка за формирање мултинационална работна група за безбедносен надзор и размена на обуки за воздухопловните кадри на агенциите за цивилно воздухопловсто од регионот.

Ваквите активности на Агенцијата за вивилно воздухопловство, се во рамките на Програмата за работа и развој на АЦВ, а во функција на јакнење на регионалната соработка во сверата на воздушниот транспорти, како и промовирање лидерство во регионот.

Превземи Билтен на косовското АЦВ