Скопје, 22.03.2011

 

Почитувани,

Ве информираме дека, денес 22.03.2011 година, директорот на Агенцијата за цивилно воздухопловство д-р Дејан Мојсоски, едногласно од сите членки е именуван за претседател на Комитетот за управување со ЕУРОКОНТРОЛ.

Ваквата висока позиција на Мојсоски, е во рамките на годинешното претседателствување на Република Македонија, со оваа европска организација за безбедност во воздухопловна навигација и наплата на прелети.

Letter from Eurocontrol Committee of Management