Алфа ТВ, 20.04.2010

 

Скопскиот аеродром „Александар Велики“ е отворен за сообраќај. Првото слетување за денеска е најавено од Виена во 12 часот и 30 минути, а од утринава реализирани се летовите Скопје – Белград и Скопје – Подгорица.Од аеродромот информираат дека во изминатите денови поради опасноста од облакот од пепел од вулканот во Исланд биле блокирани летовите од Европа кон Скопје и обратно. Охридскиот аеродром „Апостол Павле“ е отворен за сообраќај, но до сабота не се планирани летови.