МИА, 13.07.2010

 

Атина, 13 јули 2010 (МИА) – Двете грчки авиокомпании „Олимпик Ер“ и „Егеан ер“ ги откажуваат или го менуваат распоредот на десетици летови утре поради планираниот штрајк на контролорите на летање, објави електронското издание на весникот „Та неа“.

Поради протестите нема да бидат реализирани и внатрешните летови од 11 часот наутро до 15 часот по локално време, а распоредот на голем број меѓународни летови ќе биде променет. Генерало од протестот ќе бидат засегнати 87 летови. нд/16:29