Дневник, 12.08.2010

 

Патнички авион од Азербеџан со 128 лица излетал од пистата при приземјувањето на аеродромот Ататурк во Истанбул, јави АФП.

Во инцидентот немало повредени. Авионот излегол на околу 10 метри од пистата. Поради инцидентот пистата привремено била затворена, за да се премести леталото.