Дневник, 09.04.2010

 

Авиокомпанијата Адриа ервејс соопшти дека во периодот додека трае реконструкцијата на полетно-слетната патека на аеродромот во Љубљана ќе оперира преку аеродромот во Марибор.Компанијата, за патниците организира бесплатен автобуски превоз за релација од и за Марибор.Љубљанскиот аеродром „Јоже Пучник“ поради реконструкција ќе биде затворен за сообраќај до 21 април.