МРТ, 17.03.2010

 

Авион на унгарската компанија Виз Ер кој летал од западниот романски град Темишвар кон британската престолнина Лондон принудно се врати на аердоромот по наводната дојава за бомба, јавија романските медиуми. По слетувањето сите 165 патници колку што се наоѓале во авионот биле итно евакуирани и сместени на безбедно. “Сите 165 патници се евакуирани и не се во опасност. Полициски екипи во моментов прават претрес на авионот“, изјавил кусо првиот човек на аердромот во Тимишвар. Тревогата за поставена бомба била испратена само 15 минути по полетувањето на авионот по што стигнал анонимниот телефонски повик за наводна поставена бомба.