Алфа ТВ, 23.03.2010

 

Кабинскиот персонал на британскиот авиопревозник Бритиш Ервејс денеска се врати на работа, по тридневниот штрајк кој на компанијата и направи штета од 23,3 милиони евра.Кабинскиот персонал на Бритиш Ервејс најави нов четиридневен прекин на работата, што треба да почне во сабота, а засега не се најавени преговори меѓу синдикатот и раководството на компанијата.Кабинскиот персонал е незадоволен од мерките за штедење на Бритиш ервејс кои предвидуваат и отпуштања и замрзнување на платите.Британската авиокомпанија во саботата и неделата реализираше 78 проценти од интерконтиненталните и половина од континенталните летови.