Алфа ТВ, 17.04.2010

 

Сите полетувања и слетувања од и кон аеродромите во Македонија денеска се откажани поради облакот со пепел од исландскиот вулкан кој предизвика затворање на воздушниот продор на поголемиот дел од Европа.

Претставник на скопскиот аеродромот „Александар Велики“ информираше дека единствено нема да биде откажан летот за Истанбул.Преостанатите летови од скопскиот аеродром за Будимпешта, Цирих, Виена, Љубљана, Подгорица и Диселдорф се откажани, додека целосно неизвесни се летовите од Загреб и Белград кон Скопје, кој се закажани за доцните вечерни часови.Откажан е и единствениот лет, кој денеска беше планиран од охридскиот аеродром „Свети Павле“на линијата Охрид-Цирих