Алфа ТВ, 19.04.2010

 

Министрите за транспорт од Европската унија се договорија од утре да бидат намалени ограничувањата за летови над Европа, кои беа стопирани од вулканскиoт пепел. Предвидено е да се намалат зоните кои беа забранети за летови, а авиокомпаниите ќе добијат дозвола да летаат само во оние делови од Европа каде нема големо количество на прав од вулканот.Одлуката на министрите за транспорт ќе биде соопштена на прес-конференција во текот на вечерва.